Espressorostade arabicabönor från Mexiko och Peru samt ca 20% robustabönor från Tanzania. Ger en espresso med kraftfull arom, söta toner av choklad, inslag av nysågad ek och en perfekt crema. Fungerar utmärkt tillsammans med mjölk.
En favorit bland våra espressosorter. Sveriges första KRAV och Fairtrade märkta espresso. Visste du att Eguale Bukoba Blend passar lite extra bra med mjölk tack vare sin kraftfulla arom och söta ton av choklad?
Vet du varför espresson Bukoba Blend är oss lite extra kär?
Jo, för ca 20 år sen höll vi en föreläsning om Fair Trade i Malmö. Där och då fick vi frågan om att ta fram en espresso som både var ekologiskt och Fairtrade (rättvisemärkt, som det då fortfarande hette här). ☕️
Vi lärde oss snabbt att bra Robusta odlas bland annat i Tanzania. Robusta är den kaffesort som lämpar sig väl till just espresso och fanns inte någon ekologiskt certifierad då. Via goda kontakter fann vi fair trade kooperativet KCU i Kagera-regionen, där centralorten heter Bukoba. KCU lät sig övertalas att även certifiera sina odlingar som redan var ekologiska. 🌱
Nu hade vi alltså råkaffe till vad som skulle bli Sveriges absolut första ekologiska espresso. Tillsammans med pionjärer inom ekologi i restaurangbranschen skapade vi blandningen ihop med Arabica från Uciri. Och med denna produkt även varumärket Eguale, men det är en annan historia.
Voila!
Eguale Espresso Bukoba Blend var född! 🤗
Varje ursprung rostas separat och blandas efter rostning. Rostade enligt slow roast-metoden. Alltid ekologiskt, alltid fair trade.